sreda, 9. september 2009

Visioneers


Naslov: Visioneers - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 88 min. - Režija: Jared Drake - Igrajo: Zach Galifianakis, Judy Greer, Mia Maestro, James LeGros, Missi Pyle - imdb

Najboljši bend na svetu (Die Ärtze) je v enem izmed mnogih super-smešnih besedil napisal tudi ta refren “včeraj večer je moja punca eksplodirala.” V ostalem besedilu ni namigovanje na prekomerno težo ali preveliko požrešnost. Ne, v svetu “doktorjev” lahko človek pač eksplodira.
Prav takšen problem imajo tudi ljudje v tem utopijskem svetu. Natančneje v korporacijski Ameriki. Jeffers Ameriki. Prav v tej firmi dela George Washington Winsterhammerman (asociacija s predsednikom je čisto slučajna). Birokrat na nivoju 3. Šef svojega zamorjenega oddelka, kjer se vsakih 60 sekund zasliši glas, kateri odšteva ure do zasluženega počitka – vikenda. Vendar stres je vedno večji, tudi George Washington Winsterhammerman se počuti vedno slabše. Verjame, da je na(počil) njegov čas. Kajti ljudje kar naprej eksplodirajo. Sedaj pa se še pojavi otkačeni brat s poslanstvom mesije. Brazil leta 1984.
Letos je sigurno leto Zacha Galafianakisa. Sicer bo malokdo izvedel za ta film, še manj bo ga kdo prepoznal kot brezdomca v filmu Gigantic, a na koncu še vedno ostane The Hangover. Tisti bradati…
Mešanico med P. J. Hoffmannom in Seth Rogenom bi rad videl tudi v kakšni “resnejši” vlogi. Čeprav, bolj resne mimike obraza kot v Visioneers, bo Zach stežka kje ponovil.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar