ponedeljek, 21. september 2009

Life Is Hot in Cracktown


Naslov: Life Is Hot in Cracktown - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Krimi - Dolžina: 99 min. - Režija: Buddy Giovinazzo - Igrajo: Shannyn Sossamon, Brandon Routh, Kerry Washington, Thomas Ian Nicholas, RZA, Evan Ross, Victor Rasuk - imdb

Imaš idejo o eni kratki zgodbi, dobiš idejo o drugi. Aha, obe zgodbi se končata pri drogah. Okoli drog začneš plesti tretjo zgodbo, katera pa več tako ne “uspeva”, kot sta prvi dve. Začneš malo obrezovati, pa dodajati kakšen lik, ko na koncu spoznaš, da ti za celovečerec manjka še četrta zgodba. Ta je najtežja. Ta zgodba mora povezati celoto. Film mora imeti končni smisel. Ampak s konci je pri takih filmih najtežje. V takih primerih je potem vedno optimalna izbira – dva vesela konca, dva tragična.
V Life Is Hot in Cracktown so torej droge, specifično crack, povezovalni steber te multi-karakterne zgodbe. V Crashu je bila nesreča. Aha, že v naslovu se gledalcu namigne…
Buddy Giovinazzo je ta film posnel kar po svojih kratkih zgodbah. Kot v Crashu, so tudi njegovi junaki pred propadom, pa čeprav ni vsak lik odvisen od drog.
Manny kar z dvema službama pomaga ustvariti idilično družino. Hja, naj si proba enkrat čuvati jokavega dojenčka, mu pravi njegova žena, ki je z živci že čisto na koncu.
Ko je na kupu banda črncev s kapuco na glavi, to po navadi ne pomeni nič dobrega. Ti sigurno ne igrajo košarke. Če bi kdo izmed teh fantov skočil pod košem, bi mu iz žepa izpadla pištola. Glava te skupine je Romeo.
Willy in Susie sta bratec in sestra. Spita s ščurki, denar za hrano pa morata naprositi na ulici. Mama je raje izbrala življenje z drogami, kot pa skrb za svoja otroka.
Nazadnje imamo še dva zakonca – seveda odvisneža. Marybeth je transseksualka tik pred operacijo. Skupaj z njenim možem, poklic – vlomilec, pomagata prijatelju na njegovi coming out odločitvi.
Je na koncu Giovinazzu uspelo narediti mašno na veliki vreči, ki jo je napolnil s samimi dobrotami? Če bi skozi malo luknjico v vreči izpadli klišejski liki, predvidljivost zgodbe in premajhna povezanost mini-zgodbic, bi lahko rekli Yo. Sicer pa, boljši je od Crasha. To pa tudi nekaj velja.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar