ponedeljek, 21. september 2009

Chéri


Naslov: Chéri - Leto: 2009 - Država: VB, Francija, Nemčija - Žanr: Romantični, Drama - Dolžina: 93 min. - Režija: Stephen Frears - Igrajo: Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Felicity Jones, Kathy Bates- imdb

Stephen Frears je s romantično komedijo ubral pravi trenutek. Njegov prejšnji film The Queen je bil uspešen tako pri kritikih, kot pri občinstvu. Spodrsljaj je sedaj dovoljen. Vsaj z enim naslednjim filmom. No, ta bonus je Frears izkoristil že tukaj, v ljubezenski zgodbi med fantičem in staro kurvo.
Stara kurva je Michelle Pfeiffer . In če rečem stara, pri tem tudi mislim tako. Pfeifferjeva je stara 51 let. Mogoče zgleda za svoja leta še dobro.. v živo, tukaj zgleda grozno.
Njen “izbranec” je 19 letni sinek, prav tako bivše prostitutke (Bates), Pfeifferjeve najboljše prijateljice. Pravzaprav je Nunu (izum mladeniča, ko je bil star 6 let) temu mladeniču kot teta, zato na trenutke zadiši po majhnem incestu. Pravega deda še Nunu v vseh teh letih izkušenj ni srečala. Ni še bila zaljubljena. Čakala je, da njen Cheri (izum Pfeifferjeve, ki ga je fantič dobil pri 6. letih) postane polnoleten. Ko pa si polnoleten, pa je čas za poroke, pomisli mama in že nabavi bodočo, mlado nevesto. Cheri jo seveda vzame.
Preobrat.
Iz romantične komedije nastane sentimentalna žajfnica. Zdaj joka Cheri, ker njegova mladenka ni tako vešča v postelji, kot je to Nunu, zdaj joka mladoporočenka, ker jo noben nima rad, zdaj joka Pfeifferjeva, ker je prešaltala na 18-letne in ugotovila, da to ni to.
Tudi ko je Frears svojo romantiko postavil sto let nazaj, je britanski režiser ugotovil, da je tukaj še vedno govora o tipičnih klišejih Hollywooda. Bom pa naredil svoj konec, si reče. Prepozno. Takrat jih je verjetno že kar nekaj odšlo iz dvorane ali pritisnilo tipko “stop”.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar