petek, 18. september 2009

Sunshine Cleaning


Naslov: Sunshine Cleaning - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 91 min. - Režija: Christine Jeffs - Igrajo: Amy Adams, Emily Blunt, Alan Arkin, Jason Spevack, Steve Zahn, Mary Lynn Rajskub, Clifton Collins Jr. - imdb

Producenti, ki so stali tudi za uspešnim Little Miss Sunshine, so si za njihov novi projekt zastavili dve nalogi. Njihov novi film mora vsebovati besedo “Sunshine”, v eni izmed vlog pa naj zopet jamra Alan Arkin. No, poleg Arkina je tipom uspelo pridobiti še dve zanimivi imeni. Dolgo let se je čakalo, ko sta Al Pacino in Robert de Niro končno zaigrala skupaj v enem kadru. Čeprav je Heat bil odličen film, se je/bo vedno govorilo le o tem dogodku. Sicer močno pretiravam, pa vendar… čez 20 let, ko bosta Emily Blunt in Amy Adams vsaka imeli že po štiri oskarje in zopet nastopali skupaj v enem filmu, bo tisti dodatni propagandni bonus že porabljen v tem malem neodvisnem filmu.
Za poklic “Cleanera” smo izvedeli že lansko leto, ko je Samuel L. Jackson raziskoval umor iz ostankov možganov. No, saj tudi Sunshine Cleaning se začne kot kakšen akcijski triler. Tip pride v trgovino. Vzame puško. Si odpihne glavo. Kdo je ta tip, ni pomembno. Važno je, kaj je ostalo od njega, tam na podu. Nekdo to mora počistiti in nekdo mora s tem dobro zaslužiti, si misli policist Steve Zahn, bivši quarterback, ki ga trenutno serje s Amy Adams. Ker zaradi nje Zahn sigurno ne bo pustil njegove noseče žene, je Adamsovi zrihtal pač ta biznis čistilke. Kajti Adamsova denar potrebuje. Njen prepameten-za-normalen-svet sinček je v šoli stalen problem. Potrebno bo ga vpisati v privatno šolo. Šolo, katero se plača… Pri čiščenju Adamsovi pomaga njena sestra Bluntova, katera pa dlje kot teden dni ne zdrži v nobeni službi. No, in nazadnje je tu še oče Arkin. Njegov lik nima pomena v zgodbi. V filmu je le zaradi zgoraj omenjenega razloga.

OCENA: -4

Ni komentarjev:

Objavite komentar