petek, 25. september 2009

Tenderness


Naslov: Tenderness - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Krimi, Drama, Triler - Dolžina: 101 min. - Režija: John Polson - Igrajo: Russell Crowe, Jon Foster, Sophie Traub, Laura Dern - imdb

Russell Crowe je detektiv Cristofuoro. “Mali policajček z vegetativno ženo.” In ker ima pač težko življenje, dobiva le še lahke naloge. Časa ima torej na pretek. Svoj hobi si najde v njegovem zadnjem velikem primeru. Eric Poole (Jon Foster) je kot 16-letnik hladnokrvno in brutalno ubil svoja starša. Pravni sistem ga po treh letih zapora pomilosti. Crowe je prepričan, da Eric Poole ni tako nedolžen, kot zgleda njegov obrazek. “Oba veva da še boš ubijal, kajti ti si psihopat!”, mu Crowe zažuga pred izhodnimi vrati zapora.
Režiser John Polson se rad ukvarja s premaknjenimi osebami. Swimfan ter predvsem Hide and Seek s skrivnostnim Robert De Nirom sta bila le začetek.
Tenderness ima še tretjo karikaturo z dodatnimi potrebami. Tudi Lori je stara le 16 let. Znaki na njenem zapestju nam pokažejo, da rada prisluhne skupini Suicidal Tendencies. Kot vsaka najstnica ima tudi ona svojega idola. V svoj dnevnik si zalepi vsako fotografijo Eric Poola, katero izreže iz časopisov. Nekoč je “raziskovala”, sedaj pa si delita preteklost in prihodnost.
To kar je nekoč bila Sissy Spacek v Badlandsu, postane Lori – pregrda za umor – sedaj v Tenderness. Prislini se v avto, s katerim se Eric Poole odpelje do svoje naslednje “žrtve”. Za njima pa vedno neumorni Crowe…
Dobra karakterna študija obsesij, posneta po knjigi Roberta Cormiera me je prepričala tudi s koncem, na katerega se film skozi celotno zgodbo tako nanaša. Hja, zadovoljen sem celo z obema koncema.

OCENA: 4

Ni komentarjev:

Objavite komentar