sreda, 23. september 2009

Fighting


Naslov: Fighting- Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Akcija, Drama - Dolžina: 105 min. - Režija: Dito Montiel - Igrajo: Channing Tatum, Roger Guenveur Smith, Terrence Howard, Anthony De Sando, Zulay Henao, Luiz Guzman - imdb

Naslov filma – Fighting je svoj žanr že določil. Tisti, ki ne razumejo angleško, so to lahko izbrali iz plakata, na katerem se Channing Tatum postavlja kot kakšen Ultimate Fighter. Po režiserjevem prvencu A Guide to Recognizing Your Saint, karakterni drami postavljeno v italijansko četrt New York, je ta poteza Dito Montiela bila presenetljiva. No, tisti, ki so pričakovali pretepaški film, kao Never Back Down 2, so pri filmu potegnili kratko. Le kratki štirje boji, ki s kakšno akcijsko koreografijo nimajo veliko skupnega, so za “Fightning” premalo. OK, Rocky je imel le en boj, vendar smo zato dobili odlične like napolnjene z ameriškimi sanjami. V sami strukturi zgodbe, se Fightning veliko ne razlikuje od svojega idola. Na žalost, Channing Tatum ni Sly (tudi fizično ne), Zulay Henao pa prelepa za vlogo Adrian. Le izbira med ostarelim nergaškim trenerjem ali prefinjenim črnskim spletkarjem, bi bila vredna razmisleka.
Ta črnec je Terrence Howard. V Channing Tatumu, uličnem prodajalcu sumljive robe, vidi priložnost za lahek zaslužek.
“Se boš mlatil za denar?” ga vpraša Howard.
“Logično. Če bi užival v zlomljenem nosu, bi šel igrat v film Fight Club. Poleg tega imam neporavnane račune z enim važičem. Mi boš zrihtal fajt z njim?”
“Seveda. Dobiš na koncu filma,” mu odgovori Howard
“Bom zmagal?” vpraša naivno Tatum.
“V pretepaških filmih sta na koncu izgubila le Rocky in Deklica za milijon dolarjev. Zato sta tudi dobila oskarja.”
Jep, Dito Montiel. Zlati kipec si lahko le narišeš.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar