četrtek, 17. september 2009

Lesbian Vampire Killers


Naslov: Lesbian Vampire Killers - Leto: 2009 - Država: VB - Žanr: Komedija, Grozljivka - Dolžina: 88 min. - Režija: Phil Claydon - Igrajo: James Cordern, Mathew Horne, Paul McGann, MyAnna Buring, Silvia Colloca, Margarita Hall, Sianad Gregory - imdb

Ko se kot mestno dete znajdeš v neki zabačeni gostilni, postavljeno v globoki megli, nekje bogu za hrbtom, si najebal. Še posebej, če se domačini obnašajo tako skrivnostno. To smo zvedeli že iz filma An American Werewolf in London
ali iz From Dusk Till Dawn in to sta kmalu spoznala tudi naša dva junaka. Jimmy in Fletch sta hotela le pozabiti. Eden hoče pozabiti svojo bivšo, drugi svojo zanikrno službo. Ampak zdaj je že prepozno. Stara legenda zopet udari. In kdo naj zdaj gre domov, ko pa se pojavijo še sexy študentke iz Švedske. Uf, to bi bilo potrebno gledati na neki pijani fantovščini.
Že sam naslov “Lesbian Vampire Killers” nam da vedeti, da bo tukaj govora o čistem trash filmu. Trash film, kaj je že to? Pretiravani krvavi gore posnetki, cenenega izgleda? Ne v tem primeru. Joški na pločnik ob vsaki priložnosti? Čisto mičkeno. Glupi, pa vendar smešni dialogi? Skoraj nič. Vse skupaj, premalo za tako kul naslov.
Malo upanja nam je dal pogled na “Made in England” nalepko. Parodija na horor filme iz teh krajev? Jasno, vsak pomisli na genialen Shaun Of the Dead. Le pomislil, upanje bi bilo preveč naivno.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar