sreda, 2. september 2009

The Other Man


Naslov: The Other Man - Leto: 2008 - Država: ZDA, VB - Žanr: Drama - Dolžina: 85 min. - Režija: Richard Eyre - Igrajo: Liam Neeson, Antonio Banderas, Laura Linney, Romola Garai, Pam Ferris- imdb

* To je že letos drugi (Thick as Thieves) Banderasov A-film, ki ni našel svojega datuma v Ameriških kinih ter zato direktno pikiral na DVD. Tudi Neeson se ne more ravno pohvaliti z uspehom pričakovanega filma Five Minutes of Heaven. Čudna so pota holivuda… hmm, mogoče pa res šteje kvaliteta?
* Neeson in Linneyeva sta uspešen, še vedno zaljubljeni poročeni par. Ob romantični večerji se Linneyevi porajajo vprašanja o večnosti ljubezni in posledicami ljubezenskih afer. Ton, v katerem je bilo mogoče zaslišati kesanje ali možno priznanje… V naslednjem kadru Linneyeva izgine iz Neesonovega življenja. Neeson sedaj obsesivno začne brskati po skrivnostih, ki jih je mogoče žena imela. Na računalniku najde sledi o drugemu moškemu. Kdo je ta mož (Banderas) in kaj je imel z njegovo ženo, so sedaj vprašanja, na katere Neeson na vsak način hoče odgovore.
* Spomnim se, da sem že pred letom dni “odkljukal” ta film ter ga porinil pod must-see. Notes on Scandal, delo režiserja Richard Eyre je bil pred dvema letoma med vrhunci filmskega leta. Meseci so minevali od The Other Man pa ni slišati ničesar. V takšnem primeru vedno pomisliš “OK, letos so za oskarje zamudili, premiera filma bo torej prestavljena na november ali december drugega leta…” Vendar ne, od oskarjev je ta film oddaljen desetletja.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar