četrtek, 17. september 2009

El niño pez


Naslov: El niño pez - Leto: 2009 - Država: Argentina, Francija, Španija - Žanr: Krimi, Drama - Dolžina: 96 min. - Režija: Lucía Puenzo - Igrajo: Ines Efron, Carlos Bardem, Emme , Pep Munné, Arnaldo André - imdb

* Berlinale 2009
* Lala je odrasla v premožni družini. Njen oče je sodnik v Buenos Airesu, zato si družina lahko privošči tudi služkinje. Ena izmed njih je tudi mlada Paragvajka Ailin, s katero Lala začne ljubezensko razmerje. Obe sanjata o svobodnem življenju v Paragvaju in hišici ob jezeru. Za kaj takega pa je seveda potreben denar. Ko se Lala sama odpravi v kraje, kjer je Ailin odraščala, se je doma zgodil umor. Nekdo je zastrupil sodnika. Med glavnimi osumljenci je Ailin, katera je tistega trenutka bila sama s sodnikom.
* Prvenec Lucie Puenzos XXY je s svojo kočljivo temo požel po mnogo mednarodnih nagradah. Med drugimi tudi v Cannesu. V El nino pez so v glavnih vlogah mlajše igralke, vendar bi tokrat težko govorili o coming-of-age zgodbi, kot je bilo to govora v XXY. Krimi zgodba zapolnjena z mnogimi flešbeki hoče biti napeta in nepredvidljiva, z lezbično tematiko celo provokativna… razen igre Ines Efron nič posebnega.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar