sobota, 12. september 2009

State of Play


Naslov: State of Play - Leto: 2009 - Država: ZDA, VB - Žanr: Krimi, Misterij, Triler, Drama - Dolžina: 127 min. - Režija: Kevin MacDonald - Igrajo: Helen Mirren, Ben Affleck, Russell Crowe, Jason Bateman, Rachel McAdams - imdb

Se spomnite Russell Crowa iz American Gangster? Policaja, zapuščenega videza, ki neizprosno išče pravico. No, Crowe je zopet oblekel isto staro jakno, pustil brado in dolge lase ter se podal v boj proti kriminalu. Ampak Crowe tokrat ni detektiv. Ne, tokrat je novinar. Za Washington Globe raziskuje umor črnca. Ta primer ga pripelje do drugega primera. Veliko bolj zanimivega. Predvsem za prodajo časopisa. Mlado žensko, asistentko pri kongresniku Aflecku so umorili. Stvar je še toliko bolj pikantna, kajti ta asistentka je bila tudi Afleckova ljubimka. In ja, še bolj zapleteno je – Crowe in Afleck sta bila sošolca, nekoč najboljša prijatelja. Še Afleckovo ženo sta si delila. Zato Crowe ne razmišlja dolgo. “Raziskal bom ta umor, pa če gre naš časopis k vragu!” Ker pa je Crowe novinar stare garde, rabi nekoga, ki se spozna na novo tehnologijo – računalnik. Žensko.
Vsak, ki pa je že imel možnost uživati v klasičnih konspiracijskih trilerjih iz 70-tih let, pa ve. Če pregloboko vrtaš, se ti pokvari sveder.
Kevin Macdonalda (The Last King of Scotland), avtorja odličnih dokumentarcev
One Day in September, Touching the Void in My Enemy's Enemy bomo lahko gledali že naslednjo leto z zgodovinskim (Rimljani) filmom The Eagle of the Ninth.

OCENA: -4

1 komentar:

  1. Dober film....po dolgem času nisem zaspal sredi (nezanimivega)filma. Moja ocena od 1-10, bi bila 7.

    OdgovoriIzbriši