nedelja, 6. september 2009

Adventureland


Naslov: Adventureland - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija - Dolžina: 107 min. - Režija: Greg Mottola - Igrajo: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds, Martin Starr - imdb

Kjer bo govora o Adventurelandu in njegovem režiserju Gregu Mottoli, se bo vedno omenilo njegov prejšnji film Superbad. Kot če bi to bil njegov prvenec. Nikoli in nikjer ni govora o njegovem pravem prvencu. Njegovem najboljšem filmu – The Daytrippers. Sit-com situacije med odraslimi in ne med mladino, kateri se je Mottola posvetil v teh zadnjih dveh filmih. S to potezo je izgubil verodostojnost. Kaj hočemo, nad coming-of-age žanrom je vedno veliko povpraševanje. Ponudba pa vedno temelji po tem.
V času študija se je tudi Mottola potikal po zabaviščnih parkih in si tako vsaj nekaj prislužil. Vsaj za travo. Zato ne čudi, da je svojo zgodbo potisnil v svoj čas. Natančneje v leto 1987. Leto, ko se je po radiu vrtel Rock Me Amadeus, v kinih pa vrteli, sedaj klasični, John Hughes “teen” filmi.
Kakšen je lahko najstniški žid, kot pa skodrani sramežljivec? V tem primeru Jesse Eisenberg. Njegova sta starša sta trenutno zelo tanka pri denarju, zato z načrtovanim potovanjem v Evropo ne bo nič. Euro Trip odpade, torej. Denar bo potrebno zaslužiti sam. Zabaviščni park sicer ni optimalna opcija, ampak kaj češ. Že vsakdanji dokaz, da nisi največji luzer, kar jih je, je dovolj. Kajti v parku jih je dovolj. Tu pa še je kul kitarist in še bolj kul dekle. Ravno prava za mene, pomisli nesiguren židek.

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar