sobota, 19. september 2009

The Informers


Naslov: The Informers - Leto: 2009 - Država: ZDA, Nemčija - Žanr: Krimi, Drama - Dolžina: 98 min. - Režija: Gregor Jordan - Igrajo: Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Winona Ryder, Mickey Rourke, Amber Heard, Jon Foster - imdb

Knjige Bret Easton Ellisa nisem bral. Jo niti ne mislim. Tudi če ima le malo skupnega s filmom avstralskega režiserja Gregor Jordana. Bret Easton Ellis je tisti tip, ki je napisal tudi kultni American Psycho. Kultno mislim knjigo, filmu še nekaj let manjka… Gregor Jordan je tisti tip, ki je posnel zelo soliden Two Hands, malo manj soliden Ned Kelly, Bufallo Soldiers pa je nekje vmes med tema dvema. Torej, Jordan še ni zgrešil, kakšen veliki met pa še mu tudi ni uspel. To je hotel spremeniti s castingom. Hotel je imeti veliko velikih imen. To pa stane. No, pa vzemimo tisti odpisane. Ti stanejo manj. Basinger, Ryder, Thornton , Rourke ter še celo Chris Isaak, so imena, ki nekaj veljajo. Sedaj imamo torej tri pozitivne stvari za uspešen start. Pisatelja, režiserja in igralce. Kaj lahko gre še sploh narobe? Veliko.
Mogoče Jordan ni povsem razumel bistva Ellisove knjige? Morda njegovih knjig sploh ni mogoče posneti? Mogoče so ti igralci odpisani z razlogom? Mogoče imamo že poln kufer teh mini zgodbic v zgodbi? Mogoče…
Eno je sigurno. Te zgodbe v zgodbi niso povezane. Še več, nekatere sploh niso na mestu in so čisto nepotrebne.
Nahajamo se v Los Angelesu. Leta 1983. Če nisi snifal kokaina, si seksal z vsakim, ki ti je prišel na pot. Takrat še namreč AIDS-a ni bilo. No, je že bil, le poznali še ga nismo.
Seksajo: sfiksani roker, Basingerjeva s svojim mlajšim ljubimcem, zadeta punčara in to v troje (dva moška + ženska)…
Ne seksajo: Thornton in Ryderjeva, ki ste nekoč seksala, Isaakov sin…
Ni važno če seksa: M. Rourke – njegova ugrabitev otroka, bi se verjetno morala dogajati v nekem drugem filmu.
Zakaj ob tem plakatu pomislim na kakšen sci-fi film a la Fifth Element? Že vem, mogoče pa je film odličen, le jaz ga ne razumem.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar