petek, 11. september 2009

Observe and Report


Naslov: Observe and Report - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Akcija - Dolžina: 86 min. - Režija: Jody Hill - Igrajo: Seth Rogen, Anna Faris, Ray Liotta, Michael Peña - imdb

V naših trgovskih centrih opaziš varnostnike le pri kakšnih obletnicah ali nastopih naših trgovskih pop zvezd. V Ameriki je to drugače. Pravijo jim celo policaji. Hja, na njihov račun še snemajo filme. Enega smo letos lahko že videli. Mall Cop je bil družinski film. Kevin James je igral nerodnega, pa vendar simpatičnega varnostnika, kateremu se končno pokaže možnost dokazovanja.
Observe & Report je nekaj čisto drugega. No, saj tudi Seth Rogen sanja. Kakšen pa je človek v uniformi brez orožja? Vsaj majčkeno pištolo, prosim. Tarča je namreč že izbrana. Po parkirišču se nekdo gol nastavlja strankam. Ko se v eni izmed trgovin zgodi še rop, katerega začne raziskovati detektiv Liotta, je Rogenu jasno. Za navadnega varnostnika je predober. Njegovo poslanstvo je nekaj več, kot le elektro-šoker in šprej. Odloči se postati pravi, resničen policist. Seveda, s šibrovko v roki.
Vsakdo, ki je svojo novo izbranko povabil na romantični kino večer, je domov odšel sam. Kajti Seth Rogen ni prijazen, kaj šele romantičen. Na njegovi poti ga ne ustavi nihče. Pa naj bodo to mladi skejteri, pakistanski prodajalec, kitajska dvojčka, šef ali detektiv, kateri “ukrade” njegov primer. Rogen gre čez vse.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar