petek, 9. oktober 2009

The Young Victoria


Naslov:
The Young Victoria - Leto: 2009 - Država: VB, ZDA - Žanr: Zgodovinski, Drama, Romantični - Dolžina: 100 min. - Režija: Jean-Marc Vallee - Igrajo: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Jim Broadbent, Miranda Richardson -
imdb

Kako lahko režiser tako skuliranega, osebnega, avtorskega dela, ki je naletel na same dobre besede, dobi idejo: “v naslednjem filmu, pa bom dramediral o mladi kraljici.”? Angleški kraljici, seveda. Režiser pa je Kanadčan! No, Jean Marc Vallee avtor filma C.R.A.Z.Y., je dobil to noro idejo. Zakaj? Tega ne bom nikoli razumel.
Mlada kraljica Victoria je baje zanimiva oseba. Koga briga. Vse so iste. Taki filmi so itak za tiste, ki pravkar prihajajo iz TV branže ali pa za tiste, ki upajo, da bodo oskarja pokasirali vsaj pri kostumih. Že naslov “Mlada Viktorija”… ja, komaj čakam. Že sam naslov je brez ambicij. Isto je bilo takrat z mlado Coppolo (Marie Antoinette)
Emily Blunt je Victoria. Smo nekaj več kot 150 let nazaj v zgodovini. Njen stric – kralj, se pravkar pripravlja na “žvižg rakom”. Njegova krvna naslednica je lahko samo Victoria. “Samo da stric zdrži do moje polnoletnosti”, si za rojstni dan želi mlado dekle. Kajti kandidati že čakajo v vrsti. Predvsem njena mama s svojim svetovalcem. No, ko le pridemo do kronanja mlade kraljice, se začnejo na gradu zbirati mladci. Vsakdo bi se rad usedel poleg kraljice. In tako se Vallee izgubi med komedijo, romantiko in zgodovinskimi dejstvi.
Škoda, drugič pa raje kakšen film odraščanja postavljen v naše čase. Saj vem, da tudi takrat zgodba ne more biti preveč izvirna, ampak –pred ogledom filma vsaj ne bom že vedel, koliko otrok bo parček imel čez 30 let.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar