petek, 2. oktober 2009

Shifty


Naslov: Shifty - Leto: 2008 - Država: VB - Žanr: Krimi, Drama - Dolžina: 85 min. - Režija: Eran Creevy - Igrajo: Riz Ahmed, Daniel Mays, Jason Flemyng, Jay Simpson -
imdb

“Vlada se že zdavnaj ne ukvarja z malimi preprodajalci drog. Njihove tarče so sedaj teroristi. Problem je, če si musliman in preprodajalec…”
Tako kot Shifty. Čeprav inteligenten in izučen človek, je tudi on pogruntal, da je v majhnih dilih več denarja, kot pa v rovanju po računalnikih v kakšni pisarni. Po dolgih štirih letih ga nepričakovano obišče njegov najboljši prijatelj Chris. Stare zamere in sumljivi pogledi Shiftyevega zaščitniškega brata, nam dajo vedeti, da Chris londonsko četrt ni zapustil s čistimi računi.
Medtem je Shifty iz lahkih drog prešaltat na kokain. Zaslužek je dober. Njegove stranke se gibljejo od dvojnic Miss Marple do družinskih delovnih očetov, ki svoj odmerek potrebujejo vsak dan.
Le za pičlih 100.000 funtov nam režiser Evan Creevy v svojem debiju prikaže ta en dan. 24-urna porcija socialnega realizma v življenju enega preprodajalca mamil. Ta ideja sicer ni nič novega. Pomislimo le na sveža Adulthood ali London to Brighton, pa že imamo končni rezultat – Shifty na dlani.
Štiri nominacije za nagrado neodvisnega britanskega filma.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar