četrtek, 22. oktober 2009

La belle personne


Naslov: La belle personne - Leto: 2008 - Država: Francija - Žanr: Drama, Romantični - Dolžina: 190 min. - Režija: Christophe Honoré - Igrajo: Louis Garrel, Léa Seydoux, Grégoire Leprince-Ringuet - imdb

To je bilo jasno. Če se Francozi spravijo na klasični ljubezenski roman, ki je bil stoletja nazaj napisan in ga potem postavijo med današnje šolske klopi, se bo zadeva malce resneje odvijala, kot se je to v Ameriških filmih. 10 Things I Hate About You, Clueless ali Cruel Intentions so bili taki primeri.
La Belle Personne je svojo inspiracijo jemal iz romana Madame de Lafayette. Prevare, čenče, varanja, ljubezen , tragika.. jep, vse imamo. Klasika pač.
Tu je Junie objekt poželenja. Vsi jo hočejo takoj, ko se Junie prvič znajde na novi šoli. Tudi mladi učitelj Italijanščine, ki izgleda kot da bi nekaj razredov preskočil. No, toliko pameten ni, da se ne bi zaljubil v svojo učenko. Logično, ljubezen brez prihodnosti. Zato Junie vzame enega izmed “svojih”. Ampak to še ni vse. Tu je še Junien bratranec. Dobro, svojo sestrično ne more naskočiti, zato bo dober tudi moški. Ah, kje so romantični časi iz filmov kot so La Boum?
Tudi tukaj se je
Christophe Honoré posvetil nekaterim momentom le s glasbo. O mjuziklu, kot je to bil njegov prejšnji film Les chansons d'amour ni govora, opazimo pa lahko skoraj enako igralsko zasedbo. Predvsem Louis Garrel ima obraz, ki si ga zapomniš. Kot rojen za “Godard” filme.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar