sobota, 31. oktober 2009

A Perfect Getaway


Naslov: A Perfect Getaway - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Triler, Misterij, Drama - Dolžina: 98 min. - Režija: David Twohy - Igrajo: Steve Zahn, Timothy Olyphant, Milla Jovovich, Kiele Sanchez - imdb

Steve Zahn in Milla Jovovich sta prav posrečen par. Zaljubljena do ušes. Njuna ljubezen je večja od S. Neila in N. Kidman, ki v Dead Calmu z barko hočeta pozabiti smrt svojega otroka. Večja od K. Russella in njegove žene, ki se z novim avtom v Breakdownu furata čez zapuščeno Ameriko. Celo večja od Mulderja in njegove izbranke, ki si v Kaliforniji naložita strupena sopotnika.
Jasno, Zahn in Jovovicheva sta mladoporočenca. Medene tedna bosta preživela na sanjskih Havajih. Pustolovska romantika, kjer jo par piči čez goščavo, nevarne prepade in ostale popotniške dobrote. In če je kdo gledal vsaj enega izmed zgoraj naštetih filmov, mu bo sedaj jasno. Ubogi “mestni”, razvajeni parček bo najebal.
Nekje tu, v divjini z nožem kosita dva psihopata – prav tako moški /ženska. Sta to štoparja, ki že na kilometer smrdita po težavah ali nova, čudaška, svobodno-misleča sopotnika, ki razen živali vesta zaklati še kaj?
Če si pred ogledom ne bi prebral oznake “triler”, bi v zadnjih pol urah filma bil šokiran. Mogoče celo navdušen. Tako pa sem bil prisiljen čakati tisti “trilerski” trenutek, ki je nastopil šele čez dobro uro. Ko pa dobimo še tisti končni Twist, pa nam na koncu ni jasno, zakaj smo sploh gledali uro filma, v kateri se v resnici ni dogajalo to, kar smo videli?

OCENA: 2

2 komentarja:

  1. Ocena 2 od koliko? Meni se film ni zdel slab, je bil pa problem v tem, ker sem vedel, da ima končni preobrat (twist) in kaj bo preobrat lahko poštudiraš prej kot na tretjini filma, ko spoznaš vse glavne akterje.

    Jaz bi mu kljub vsemu dal kakšno točko več, če že zaradi drugega ne pa zaradi Mile Jovovich, ki se mi zdi idealna izbira za vlogo ter zaradi drznega preobrata, ki verjetno učinkuje tem bolje, čim manj o filmu veš vnaprej.

    OdgovoriIzbriši