nedelja, 4. oktober 2009

Qie ting feng yun


Naslov: Qie ting feng yun - Leto: 2009 - Država: Hong Kong - Žanr: Triler, Drama , Akcija - Dolžina: 100 min. - Režija: Alan Mak, Felix Chong - Igrajo: ChingWan Lau, Daniel Wu, Louis Koo, Zhang Jinghu - imdb

Sem verjetno eden redkih, ki preferirajo Scorsesejevo verzijo “Dvojnih iger” oz. “Peklenskih zadev”. Kar pa ne pomeni, da mi je film bil odličen. Daleč od tega. Le dober triler, kjer si zaradi originala že vedel nadaljnjo potekanje. To pa – logično, lahko filmu le škodi.
Original z naslovom Mou gaan dou je delo Felixa Chonga in Alana Maka. S tem filmom sta si nabrala toliko bonusa, da bosta tudi čez 10 let še vedno aktualna. Tudi če 10 let snemata le sranje. No, Qie ting feng yun ni sranje. Daleč od tega. Na žalost, pa ni Mou gaan dou. Ampak OK, tisti film je itak dobival svoja nadaljevanja in rimejke, tako da kaj podobnega ne bi hoteli niti gledati.
Zopet imamo policiste proti gangsterjem. Vendar tokrat policisti niso vpleteni v samo akcijo. Še pištol nimajo. Hja, gangsterji so še slabši. Nobena mafija, le korporacijski direktorji, ki svoje denarje služijo na umazan način. In tukaj vstopijo naši policisti brez pištol. Trije prijatelji, dolgoletni kolegi so zadolženi za zbiranje dokazov. So člani enote, ki se ukvarja s prisluškovanjem, nastavljanjem mikrofonov in teh mini stvari. Že v prvi akciji gre za las. Vendar, povezava je vzpostavljena. Prisluškovanje pogovorov je lahko imenitna stvar. Še posebej, če izveš, kdaj bo katera delnica narasla. Če izveš, kdaj boš lahko na preprost način postal bogat. Le malce zamižati moraš. Ta pogovor slišijo naši trije prijatelji. Vsak bolj v kurcu od drugega. Eden ima bolnega otroka (saj veste - denar je za operacije), drugi bi rad dal kontro svojemu bogatemu tastu, tretji pa se fura s šefovo skoraj-ex-ženo. Denar ima rad vsak. Naškrabajo se prihranki, vloži se v delnice, čaka se jackpot. Jackpot mogoče zadenejo ti trije policisti, nikoli pa mi, gledalci. Le kakšno trojko na Chong/Mak listeku.

OCENA: 3

2 komentarja:

  1. Živjo. Kje ti dobiš vse te azijske, korejske itd. neodvisne filme? Nekaterih na torent straneh ne najdem.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bt avistaz (registracija ni več mogoča). No, tega zgoraj dobiš kjerkoli.

    OdgovoriIzbriši