torek, 27. oktober 2009

The Tournament


Naslov: The Tournament - Leto: 2009 - Država: VB - Žanr: Akcija - Dolžina: 89 min. - Režija: Scott Mann - Igrajo: Ian Somerhalder, Kelly Hu, Robert Carlyle, Ving Rhames - imdb

Kdaj bom lahko na svojem “reality” kanalu gledal tudi ta resničnosti šov? Najbolj napeto igro vseh časov. Igro do zadnjega – dobesedno. Najboljši turnirji na svetu se ne prirejajo vsake štiri leta, ampak vsakih sedem. Seveda, vedno v drugi državi. No, v tem športu, ki ga igrajo ti fantje (+dekleta) se ne uporabljajo žoge ali podobni športni pripomočki. Ne, tukaj pojejo bombe, noži, šibrovke in ostale naprave na naboje. Kdo na koncu zmaga? Tisti, ki preživi. Pravilo je samo eno – ubij ali umri in to v 24-tih urah. Nagrada: življenje in 10 milijonov dolarjev. Končni turnir ne potrebuje kvalifikacij, tudi ne tistih dodatnih… v igri nastopajo le najboljši poklicni morilci. Zmagovalec na koncu ne bo le postal trenutno najboljši morilec na svetu, ampak tudi edini. Torej, naj se igre pričnejo.
Mnogi bodo ob filmu takoj pomislili na Švarcijev The Running Man, na Cainov Rollerball ali celo na Lambertov Mean Guns. Nekateri bodo jamrali, da so vse to že videli v nedavnem Death Race-u ali v The Condemned. Bolj izkušeno filmsko oko bo podobnost videlo v Japonskem kultnem filmu Batoru rowaiaru. Zopet tisti najbolj “odvisni”, pa bodo rekli: “Series 7: The Contenders mi je bil mnogo boljši”.
Ker pa šport ni predvidljiv, in ker na koncu ne zmagajo vedno favoriti, je tudi The Tournament nekaj posebnega. Tukaj je tekmovalcev 30. Med njimi tudi aktualni svetovni prvak izpred sedmih let – Ving Rhames. Super azijska bejba, ki je ušla iz elitne skupine G. I. Joe – Kelly Hu. Sadistični amerikanec, ki ne pusti preživeti niti psu - Ian Somerhalder. Leteči “Francoz” iz strehe na streho - Sebastien Foucan. In župnik brez narekovajev, ki se v igri znajde čisto slučajno oz. zaradi tega, ker mu zjutraj paše Bar kafe - Robert Carlyle.
Zelo zabavni satiri modernega življenja zapakirani v krvavi masaker človeške norosti, mogoče manjka večji proračun, ki bi lahko izpeljal vse te svoje nore ideje do konca. Če pa po drugi strani dobro premislimo – ni ravno v tem B-feelingu celoten čar tega filma?

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar