petek, 30. oktober 2009

The Private Lives of Pippa Lee


Naslov: The Private Lives of Pippa Lee - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 93 min. - Režija: Rebecca Miller - Igrajo: Maria Bello, Julianne Moore, Robin Wright Penn, Keanu Reeves, Alan Arkin - imdb

Za Rebecco Miller ni preostalo drugega kot umetnost. Je hčerka znamenitega Arthurja Millera in žena Daniel Day-Lewisa. Med pisanjem in igranjem je izbrala tisto po očetu. No, njeni romani so ji bili tako všeč, da je hotela posneti tudi film po svojih zgodbah. The Private Lives of Pippa Lee sicer ni avtobiografija, čeprav je govora o ženski ujeti v svetu umetnika.
Pippa Lee je Robin Wright Penn. Kot vedno je tudi v tem filmu Pennova prijazna in dobrega srca. Sprva je je Pippa Lee bila Pippa Sarkassian. Najstnica ujeta v svetu svoje mame, ki je bila odvisna od tablet… Ampak to izvemo kasneje. Takrat, ko se Pippa skupaj s svojim 30 let starejšim možem preseli v hišico na podeželju. V neke vrste hišo za penzioniste, le da ta ni postavljena v Florido. Dovolj je bilo divjega življenja v srcu New Yorka. No, Pippa se še ne počuti tako staro. Hočem še živeti, si misli. Pa čeprav bo to le v primeru nočnih pohodov – v pižami. Prav v teh pohodih Pippa bolje spozna mlajšega K. Reevesa, sicer sinka njene sosede.
Reeves tukaj le znova dokazuje, da enostavno ni primeren za “resnega” igralca. Millerjeva se celo potrudi, ter Reevesu nameni čim manj dialogov in ogromno Jezus tetovažo na plečih, ki naj bi odvrnila poglede na leseno igro igralca, vendar je bilo to vseeno premalo. Verjetno se je režiserka celo preveč posvečala svojemu igralcu, saj se ji je film ob enem počasi izmuzljal iz rok. Preveč je nihanj v razpoloženju. Zgodba se nikoli odloči v katero smer bo dokončno odšla. Gledalec ne ve ali naj se joče ali smeji.
Medtem, ko je Pennova v “30 let nazaj” zgodbi dobila svojo mlajšo dvojnico, si je Arkin, ki igra Pippinega moža, moral nadeti tupe. Ko se Arkin, Cage v Ghost Riderju ali B. Willis v novem Surrogates vidijo z lasuljo, si verjetno oddahnejo in pomislijo: “uf, še dobro, da sem plešast”.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar