sreda, 7. oktober 2009

Shrink


Naslov: Shrink - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 104 min. - Režija: Jonas Pate - Igrajo: Kevin Spacey, Saffron Burrows, Keke Palmer, Dallas Roberts, Mark Webber, Pell James, Jack Huston, Laura Ramsey, Robert Loggia, Robin Williams - imdb

Kevin Spacey je doc. Shrink. Psihiater. Nor na travo. Nekaj takega kot Ben Kingsley v The Wackness. Vendar doc. Spacey ne kadi zaradi fore. Ne kadi, da bi lažje prebavljal nerganje tujcev. Doktor Spacey bi rad pozabil. S travo blaži bolečino. Njegova žena je namreč naredila samomor. Čeprav je Spacey napisal knjigo o tem kako postati srečen, se vsebine ne spomni več. To odpade torej. Svojega dela in načina življenja je naveličan. Tako kot v American Beauty.
“Naj še zdaj ta karakter porinem v predmestje, v navidezno idilo ameriške družine?”, pomisli režiser Jonas Pate. “Ne, to bi bilo preveč očitno. Kaj pa, če bi ordinacija Spaceya bila središče dogajanja? Tam se obrne veliko ljudi. Ponavadi čudaki z zanimivimi zgodbami…”, tuhta Pate. “In kako kul bi bilo, če bi se ta kavč spovedovanja nahajal v Hollywoodu.”
Shrink je le še en način več, kjer izvemo, kako se začne produkcija filma. Od scenarista, režiserja, producenta (+ asistentka), do igralke. Vsi so povezani s psihiatrom. Hja, kot da kaj takega že ne vemo iz časopisa Lady. Edino presenečenje v filmu bi bilo, če bi Spacey šel do svojega dilerja, vzel vrečko heroina in si stisnil zlati šus. Tak, zaradi fore.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar