sreda, 14. oktober 2009

The Garden


Naslov: The Garden - Leto: 2008 - Država: ZDA - Žanr: Dokumentarni - Dolžina: 80 min. - Režija: Scott Hamilton Kennedy - imdb

Uf, kaj je bilo pa to? Še ena politična izpoved akademije. Še en dokumentarec, ki je dobro služil svojemu namenu. Še en dokumentarec, ki je zašel med oskarje le, ker vsebuje sporočilo. Seveda, Anti-ameriško.
Vrtičkarji. Ja, z njimi je problem. Ne samo v Ljubljani, tudi v mojem kraju je oblast vzela svoje posestvo nazaj. Pri tem pa bila toliko dobra, ker ni kaznovala črnih gradenj in pametno uporabila zemljišče.
No, v The Garden ni oblast tista “slaba”. Poslovnež, ki je dolga leta zastonj dal svoje zemljišče tistim, ki so na njem zasadili rastlinjake, cvetličarne ali sadovnjake. Naključje je pač hotelo, da je ta lastnik žid, vrtičkarji pa latino priseljenci. Seveda, tako je najlepše. Prideš v Ameriko, zastonj dobiš zemljišče na katerem prideluješ pridelke s katerimi se prehranjuješ ali celo služiš, ko pa lastnik hoče svojo zemljišče nazaj, pa štrajkaš, delaš dobrodelne koncerte, se spravljaš na politike in župana, pecaš pozabljene zvezdnike, ki se tam pojavijo le zaradi kamere… Hja, še celo dokumentarec posnameš.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar