sobota, 10. oktober 2009

Frequently Asked Questions About Time Travel


Naslov: Frequently Asked Questions About Time Travel - Leto: 2009 - Država: VB - Žanr: Komedija, znanstveno-fantastika - Dolžina: 83 min. - Režija: Gareth Carrivick - Igrajo: Anna Faris, Chris O'Dowd, Dean Lennox Kelly, Marc Wootton - imdb

Pravila pri potovanju skozi čas:
- nikoli ne srečaj svojega drugega jaza, ker se potem lahko spremeniš v prah.
- ne dotikaj se ničesar (še posebej ne metulja - spomnimo se na eno epizodo Twilight Zona), ker s tem lahko vplivaš na potek prihodnosti.
- ne seksaj z nikomer, saj bi to lahko bila tvoja prababica ali vnukinja.
Trije prijatelji – dva “nerda” in en cinik razglabljajo in filozofirajo ob kozarčku piva zopet o tisti temi, ki je v njihovih pogovorih stalnica – sci-fi ter predvsem potovanje skozi čas. Predvsem Ray je obseden s to idejo. Nekje ob šanku spozna skrivnostno Cassie (nekateri so nad Anno Faris navdušeni, meni še v nobenem filmu ni bila simpatična), ki pravi, da ga je želela že zdavnaj spoznati. Kajti od tam (prihodnost), kjer prihaja ona, velja Ray, skupaj z obema prijateljema, za legendo. Ray vso to brbljanje jemlje le kot šalo. Do danes ni nobena ženska še sploh govorila z njim, kaj šele oboževala. No, prav tem pubu bi se vsa njihova slava naj sploh začela in prav v stranišču tega puba obstaja luknja, ki omogoča potovanje skozi čas.
Ko gre za znanstveno-fantastični film, pomisliš na goro specialnih efektov, nenavadna futuristična prizorišča, ogromni modeli vesoljskih ladij in ostalih dobrot, katera stanejo mnogo denarja. Režiser Gareth Carrivick se je temu spretno izognil, ko je to sit-com komedijo postavil le na eno mesto – v pub.
Film, ki na vprašanja o potovanju skozi čas odgovori več, kot knjiga Stephena Hawkinsa Kratka zgodovina časa .

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar