četrtek, 15. oktober 2009

Come Dio comanda


Naslov: Come Dio comanda - Leto: 2008 - Država: Italija - Žanr: Drama, Krimi - Dolžina: 103 min. - Režija: Gabriele Salvatores - Igrajo: Filippo Timi, Elio Germano, Alvaro Caleca, Fabio De Luigi, Angelica Leo - imdb

Rino ni dober vzgled svojemu sinu. Problemi z alkoholom, nasilje in rasizem… , manjka mu le še dres od Lazia. No, svojemu sinu Cristianu je najboljši očka na svetu. Vzornik, kot je to bil Edward Norton svojemu bratu Edward Furlongu. Ogromen kljukasti križ nad posteljo ga ne moti, le govoriti o tem ne sme. Predvsem v šoli. Pa saj Rino ni niti tako slab človek. Ima pač svoje principe. Za svojega prijatelja, malce zaostalega možakarja z vzdevkom Quattro Formaggi (spomini na pizzo…), se vedno zavzame. “Štirje siri” živeč v svojem mini svetu, je obseden s porno zvezdo Ramona Superstar. Ko v neki mladenki, prijateljici malega Cristiana, vidi svojo Ramono, se za režiserja Gabriela Salvatora začne nov film.
Socialna-družinska drama se sprevrže v psihološki hororček. Nekaj podobnega kot je to bil primer v Salvatorovem najboljšem in najznamenitejšem filmu Io non ho paura. Sigurno še niste pozabili na čudovite barve polj, katera so posivela, ko deček v globoki luknji najde “otroka s kamene dobe”. Tako kot Io non ho paura je tudi Come Dio Comanda posnet po uspešni noveli pisatelja Niccola Ammanita.
Ker Quattro Formaggi nima vseh čistih v glavi, začne nekega deževnega večera slediti svoji “izbranki”. Kaj se potem zgodi si lahko mislimo… Norec si misli "She's the One", foter, kateri se nehote vplete v to ljubezensko zgodbico, pa začne "Knockin' on Heaven's (Hell) Door".

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar