sobota, 13. februar 2010

Suwîto rein: Shinigami no seido


Naslov: Suwîto rein: Shinigami no seido (Accuracy of Death, Sweet Rain) - Leto: 2008 - Država: Japonska - Žanr: Fantazijski, Drama, Komedija - Dolžina: 113 min. - Režija: Masaya Kakei - Igrajo: Takeshi Kaneshiro, Manami Konishi, Junko Fuji, Takuya Ishida - imdb

Takeshi Kaneshiro - Chiba je to, kar je bil N. Cage v City of Angels ali pa to, kar je bil Brad Pitt v Meet Joe Black. Angel smrti.
No, ne pravi angel. Chiba je eno stopničko višje. Ima moč odločanja, kdo bo šel z njim in kdo bo še lahko nekaj časa ostal na zemlji. Sedem dni od zbližanja z novim “izbrancem”, je dovolj za odločitev. Sedem dni, ki tukaj trajajo 3x po pol ure.
Suwîto rein je nekakšen omnibus različnih zgodb. Vendar te zgodbe se ne prepletajo, kot smo jih to vajeni. Ne, režiser Masaya Kakei ubere drugačno pot. Tri zgodbe postavi kar v vrsto. Eno za drugo. Zelo rizična poteza, če te zgodbe niso enako dobre. Ne samo dobre, tudi če so si preveč različne. Če sploh ni povezave med zgodbami. Na žalost, to niso v vseh primerih.
Ko se še v prvi, kjer Chiba preučuje mlado dekle, mislimo “aha, to bo pa sedaj res čista kopija Joe Blacka”, se zgodba že ustavi in prešalta iz romantike na akcijo. Zadnji, umirjeni, tipični Japonski del sicer prejšnjo presenečenje nekoliko umiri, a se ne moremo znebiti misli “Hej, to bi pa lahko šlo še kar nekaj delov naprej”. Seveda, takrat pa smo že pri TV nadaljevanki.

OCENA: -3


Ni komentarjev:

Objavite komentar