sobota, 20. februar 2010

Partir


Naslov: Partir (Leaving) - Leto: 2009 - Država: Francija - Žanr: Drama, Romantični - Dolžina: 85 min. - Režija: Catherine Corsini - Igrajo: Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal, Bernard Blancan - imdb

Začetek - ženska se ponoči zbudi ob svojem smrčečem možu, vstane in odide iz sobe. Iz daljave slišimo strel…
Partir pravi, da je romantičen film, pa vendar zaradi tega začetka že vemo, da ta romantika ne bo imela srečnega konca. Če pogledamo na kratko minutažo filma, bi rekli, da smo izvedeli že nekoliko preveč. Vemo, da je se žena (Kristin Scott Thomas) vseeno vrnila k svojemu uspešnemu možu. Čeprav je skozi cel film trdila, da se je raje odločila za navadnega delavca. Za bivšega zapornika iz Španije, ki se pri na videz srečnemu paru, na črno zaposli kot pomožni delavec.
Španski temperament je verjetno bil krivec naključju, ki je pridno ženo vedno bolj potiskal v afero. V usodo, kot sama verjame. Kajti Thomasova je po kratkem času že trdno prepričana: “To bo moj novi moški! Adijo mož, adijo otroka”.
Jep, sveži seks je ženski zmešal glavo. Strast je postavila pred premoženjem in brezskrbnostjo. Tako hitro in nenadno, da ji to skoraj ne odkupimo. Tu ni pomagalo niti parkratno golo žrtvovanje Thomasove.
No, na koncu so vseeno obveljale besede iz podobnega filma Jerichow – “brez denarja se ne moreš ljubiti.”

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar