sreda, 10. februar 2010

City Island


Naslov: City Island - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija - Dolžina: 100 min. - Režija: Raymond De Felitta - Igrajo: Andy Garcia, Julianna Margulies, Emily Mortimer, Steven Strait, Ezra Mille - imdb

Lahko bi bila srečna družina. Le resnico bi si morali povedati. Vsaj tisto malo, o kajenju. Tako pa vsak izmed štirih članov familije Rizzo kadi na samem, v svojem skritem kotičku. Jep, tipična italijanska družina, kjer se vsaka večerja konča, še preden se postavi hrana na mizo, ima mnogo skrivnosti. Vsak ima svojo.
Andy Garcia je trenutno le še Vince Rizzo - zaporniški paznik, a njegova želja je postati pravi Andy Garcia. Igralec v gangsterskih filmih. Zato na skrivaj obiskuje igralsko šolo, kjer spozna drugi igralski talent v podobi Emily Mortimer. Prav njej mora razložiti svojo največjo skrivnost, katera je – “imam še enega sina, za katerega nihče ne ve in katerega sem pravkar potegnil iz zapora ter ga za kratek čas adaptiral kot gradbenika”.
Po drugi strani pa je prav “sinek” človek, ki ve vse. Ve, da hčerka Garcie raje pleše striptiz, kot pa študira. Ve, da “pravi” sine razvija fetiš do debelih žensk. In ve, da mama Rizzo ne dobiva dovolj ljubezni, katero bi si njena lepota zaslužila.
Zdaj še mora ex-zaporniku nekdo le razložiti, kdo je njegov davno izgubljeni oče…

OCENA: -4

2 komentarja: