sobota, 6. februar 2010

La doppia ora


Naslov: La doppia ora - Leto: 2009 - Država: Italija - Žanr: Misterij, Drama, Triler, Krimi - Dolžina: 95 min. - Režija: Giuseppe Capotondi - Igrajo: Filippo Timi, Kseniya Rappoport, Antonia Truppo - imdb

V trenutku, ko je že postajalo rahlo dolgočasno ter predvsem predvidljivo, se je La Doppia Ora rešila v zadnjem trenutku. A le pred popolnim potopom, kajti niti »šesti-čut« preobrat ne bi mogel rešiti filma, ki se je sicer začel sila zanimivo in obetavno. Pri tem ne mislim na dejstvo, da glavna junakinja – čistilka v nekem hotelu, prihaja iz Ljubljane. OK, Italijanke pač ne čistijo tujih postelj. Za kaj takega so preveč fine. Krpo in metlo v roke mora vzeti slovenka Sonia (Ksenia Rappoport), ki pa je v resnici Rusinja.
»Ljubljana, kje pa je to?« vpraša eden izmed kandidatov, ki se usede nasproti »Slovenke« na nekakšnem spid dejtingu, kjer pa Sonia na koncu vseeno spozna svojega princa. Bivšega policista Guida, trenutno čuvaja v neki razkošni vili. Nad Sonio je očaran tudi Italijan, kateri v to hišo povabi svojo novo izbranko. Seveda, če se hoče bahati »glej, vse to nadziram jaz«, mora pred tem izklopiti alarm. Napaka. Glej to naključje. Ravno v tem trenutku, ko čuvaj prvič izklopi alarm, se pred vrati znajdejo zamaskirani roparji.
Ne, tu nekaj smrdi. Vsaj tako je prepričan policist, ki vodi to preiskavo. Kajti nesreča ni počivala. Pri ropu se Guido žrtvuje za Sonio in pri tem smrtno nastrada. Tudi Sonia dobi metek v čelo, vendar preživi. A le toliko, da začne dobivati vizije. Podobe mrtvega človeka.
Naslov »dvojna ura« se poigrava s pojavom, ko na uri zagledaš isto uro in minuto (npr. 14:14). Takrat si lahko zaželiš željo. Ob gledanju filma sem si jo tudi jaz zaželel… Vam povem - ne deluje.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar