sobota, 13. februar 2010

Se Nada Mais Der Certo


Naslov: Se Nada Mais Der Certo (If Nothing Else Works Out) - Leto: 2008 - Država: Brazilija - Žanr: Drama, Krimi - Dolžina: 120 min. - Režija: José Eduardo Belmonte - Igrajo: Cauã Reymond, Caroline Abras, João Miguel, Luíza Mariani - imdb

Brazilski film brez hoje po robu družbe posameznika ali skupine, ni pravi brazilski film. V brez-prihodnosti društva je prihodnost brazilskega filma. To je pogoj za dober film. Ko je teh odpadnih primerkov kar štiri, potem ne more iti nič narobe. Ali?
Se Nada Mais Der Certo je pograbil nagrado za najboljši film na priznanem festivalu v Sao Paulu in to zasluženo. Tako natančne študije svojih likov, ne vidimo mnogokrat. Ob tem pa se ne moremo znebiti občutka, da bi lahko bilo čisto drugače. Veliko boljše.
Zadolženi pisatelj, kot center samega dogajanja, ob katerem životarijo še bolemična prijateljica z otrokom, krhka preprodajalka kokaina in labilen voznik taksija, nam sicer ob minimalni premisi ne ponuja veliko. A še vedno dovolj, da lahko za ta film talentiranega režiserja José Eduardo Belmonta govorimo, kot enem boljših avtorskih del iz Brazilije.

OCENA: -4


Ni komentarjev:

Objavite komentar