petek, 26. februar 2010

Good Hair


Naslov: Good Hair - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Dokumentarni, Komedija - Dolžina: 96 min. - Režija: Haim Tabakman - Igrajo: Chris Rock, Maya Angelou, Vanessa Bell Calloway, Sandra 'Pepa' Denton, Eve - imdb

Obsedenost črnk v iskanju boljših, lepših in gladkih las, bi lahko primerjali z našo obsedenostjo s sončenjem. Črnke bi rade imele lase belk, belke pa sanjajo o temni polti kože.
Na vprašanje njegovih hčera “ata, zakaj nimam lepih las?” se je komik Chris Rock odpravil po Ameriki in v tem dokumentarcu raziskal ta fenomen črnk, ki so zasvojene z idealom lepe frizure. Lepa frizura pa za njih pomeni le eno – nenaravna. Bodisi s pomočjo kemičnih dodatkov, ki so tako močni, da lahko stopijo konzervo ali s pomočjo lasnih podaljškov.
“Z mojim denarjem prvo plačam frizerja, šele nato svojo najemnino… če sploh ostane kaj od denarja” pravi ena izmed strank v frizerskem salonu. Jep, lasje so postali velik posel. To kar vidimo na glavi Beyonce, je nekoč pripadalo neki deklici iz Indije. Vse je le farsa. Za črnko je bolj intimno skupno tuširanje z moškim, kot pa sam seks. Zato vedite – nikoli ne šlatajte črnki lase! Za njo je ta modni dodatek na glavi sveti.
No, ob vseh obiskih pri Barbeshopih, ogromnih lasnih paradah na odru ali z intervjuji (Salt-n-Pepa, Ice-T) je Chris Rock vseeno prišel do odgovora za svojo hčer – “Važno je kaj imaš v glavi, ne pa na njej”.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar