sobota, 20. februar 2010

Gordos


Naslov:
Gordos - Leto: 2009 - Država: Španija - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 110 min. - Režija: Daniel Sánchez Arévalo - Igrajo: Antonio de la Torre, Roberto Enríquez, Verónica Sánchez -
imdb

Če bi govorili špansko, bi debeluharjem rekli Gordos. Vem, nesramen izraz. Beseda, ki verjetno zaboli vsakega s prekomerno težo. Pa vendar smo lahko debeluharji tudi takrat, ko se ponašamo z idealno postavo. Namesto hrane, “požiramo” svoje težave, katere se v nas nabirajo, dokler ne razpočimo.
Zato se je avtor zelo dobrega Azuloscurocasinegro (2006) odločil raje poiskati razloge našega žretja, kot pa načine kako se odvečne kilograme znebiti.
V tej dramediji spremljamo pet različnih bojev s svojim telesom. Pet nezadovoljnih oseb, ki so svoje upanje našli v skupinski terapiji. Po njihovih besedah je “debelost” le izgovor. Izgovor za njihov strah, osamljenost, drugačno usmerjenost, nezadovoljstvo… Pri tem pa bi rabili le besede TV voditelja (vloga je zahtevala 20 kg naravnega dodatka): “uspeh je le takrat, ko začnete gledati na sebe in ne na druge.”

OCENA: 4

Ni komentarjev:

Objavite komentar