ponedeljek, 15. februar 2010

Beautiful Kate


Naslov: Beautiful Kate - Leto: 2009 - Država: Avstralija - Žanr: Drama, Misterij - Dolžina: 90 min. - Režija: Rachel Ward - Igrajo: Rachel Griffiths, Bryan Brown, Ben Mendelsohn, Sophie Lowe - imdb

Ko otrok kliče svojega očeta po imenu, nam je potem jasno - oče na svojega sina sigurno ni ponosen, oziroma - sin svojega očeta prezira ter se od njega odtuji, kolikor hitro se lahko.
Jep, takšno je trenutno stanje med Nedom in njegovim očetom. Po 20-tih letih se Ned, pisatelj romanov, vrne v kraje, ki so ga zaznamovali za vso njegovo življenje. V kraje, ki mu dajejo inspiracijo za svoje depresivne zgodbe. Tam, v zabačenem delu Avstralije želi Ned napisati svojo mojstrovino. S svinčnikom obračunati s svojo preteklostjo.
No, pravzaprav je Ned prišel obiskat svojega odtujenega očeta, ki leži na svoji smrtni postelji. Še zadnjič zahtevati plačilo računa, katerega si je oče zadolžil kot krivec bratovega samomora. Vsaj tako je prepričan Ned.
Igralka Rachel Ward, ki se tokrat prvič preizkuša v vlogi režiserja, je prepričana drugače. S flešbeki nas pošilja v preteklost. V čase, ko je Nedov brat še živel. Ne samo brat, tudi sestra – čudovita Kate. Uf, s pisanjem nove knjige bo za Neda kar precej dela. Kajti preteklost je temačna, skrivnostna ter predvsem fatalna.

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar