sreda, 24. februar 2010

Peter and Vandy


Naslov: Peter and Vandy- Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Romantični - Dolžina: 95 min. - Režija: Jay DiPietro - Igrajo: Jason Ritter, Jess Weixler, Jesse L. Martin - imdb

Kaj narediti, ko imaš na papirju čisto povprečno, že stokrat videno ljubezensko zgodbo? Od začetka, do konca. Rešitev je seveda lahko v odličnih dialogih (vprašajte W. Allena) ali v izvrstni igri, ki pa je vedno pogojeno s svobodo scenarija.
Nope, režiser Jay DiPietro še v svojem prvencu nima tega na voljo. Zanese se lahko le na svojo iznajdljivost. Če bi se film predvajal eno leto pozneje in ne na lanskem Sundance festivalu, bi Petru in Vandi lahko očitali kopiranje. Na krajo montažne ideje iz filma (500) Days of Summer, ki sicer ni čisto nova, vendar dovolj sveža, kajti podobno idejo so izpeljali tudi v trilerju Across the Hall. Saj veste, nelinearno preskakovanje med časom.
Tako sta tukaj Peter in Vandy eno sceno zaljubljena, naslednjo se že sovražita. V enem prizoru se še sploh ne poznata, spet v naslednjem sta tik pred oltarjem itd… Od začetka, do “konca”, le da je tu nekdo razrezal filmski trak na majčkene delce, ter jih potem na slepo zalepil zopet skupaj.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar