torek, 2. februar 2010

Shi yue wei cheng


Naslov: Shi yue wei cheng (Bodyguards and Assassins) - Leto: 2009 - Država: Kitajska, Hong Kong - Žanr: Akcija, Drama - Dolžina: 139 min. - Režija: Teddy Chan - Igrajo: Tony Leung Ka Fai, Nicholas Tse, Donnie Yen, Leon Lai, Xueqi Wang - imdb

Ogromno zvezd Hong Kong filmov se je zbralo v tej težko pričakovani big budget produkciji, ki je postavljena v začetke 20. stoletja. Seveda, ko je na razpolago toliko denarja, lahko zgodba temelji le na resničnih dogodkih.
No, revolucionar Sun Yat Sen je res živel, a če je imel svojih 8 samurajev, ki so ga obvarovali pred neprestanimi atentati, pa je druga zgodba. Ne druga, to je Shi yue wei cheng. Kvazi prequel lanskega Yip Mana.
In če smo se v biografiji karatejskega mojstra posvetili le njemu, je tukaj zadeva čisto drugačna. Režiser Chan je nekoliko pretiraval ter predstavil svoje heroje čisto na drobno. Prav vsakega. Pri tem je celo pozabil, da ljudje hočejo martial-art dobrote. Šele po dobri uri se začne vse tisto, kar se je obljubljalo v trejleru. Heh, takrat se je tega nabralo toliko, da akcija/zgodba poteka kar v real time-u. Za nekatere (mene) je bilo takrat že prepozno, nekateri pa bodo takrat zopet rekli – yep, ne glede na dolgo tvezanje, te Azijce moraš imeti rad.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar