ponedeljek, 1. februar 2010

Spread


Naslov: Spread - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Romantični - Dolžina: 97 min. - Režija: David Mackenzie - Igrajo: Ashton Kutcher, Anne Heche, Margarita Levieva, Sebastian Stan - imdb

Ashton Kutcher si je kriv čisto sam. Situacija v Hollywoodu je sledeča – če imamo primer, kjer stara baba zapelje (ali obratno) mlajšega, je potem vedno na vrsti Kutcher. Logično, njegove izkušnje z Demi Moore so neprecenljive.
OK, stanje tega fanta (Nikki), ki ga igra Kutcher je nekoliko težje. Nikki je namreč brez službe, denarja ali stanovanje. Ima pa obraz, telo ter predvsem znanje, kako žensko očarati. Seveda tisto, ki mu lahko za njegove usluge tudi kaj vrne. No, za kakšnega žigola se Nikki nikakor nima. Uživa ob ženskah, pa čeprav so nekoliko starejše. Tega se zaveda tudi Anne Heche, katera s Kutcherom naredi “telepatsko” pogodbo – “lahko pri meni živiš, vzemi kar rabiš iz hladilnika, uporabljaj bazen, vendar bodi mi na voljo, ko bom JAZ tako hotela”. Logično, na ljubezen ne pomisli noben od njiju. Heh, Kutcher v to sploh ne verjame, vse dokler ne sreča kelnarco, katera nikakor ne pade na njegove poceni trike. Uf, to pa Playboja rajca…
Eh, kje so še tisti časi, ko nas je režiser David Mackenzie vodil po hladnih kanalih svoje rodne Anglije v filmu Young Adam. S Hallam Foe-om se je že “segreval”, dokler s Spread ni dokončno skočil na sončno Kalifornijo.
Jep, vedno bolj vroče, vedno bolj slabše. Tu ne pomagajo niti Kamasutra položaji Kutcherja ali pa “dokaz” Hechejeve, da vseeno ni (samo) lejzbika.

OCENA: -3

2 komentarja:

  1. Kutcher še sploh ni posnel pametnega filma, razen presenetljivo dobrega The Butterfly Effect (v Bobby se ga sploh ne spomnim...). Kot igralec pa je podoben štor kot Keanu Reeves. Tilda ni ravno moj tip, je pa bila odlična v nedavnem "Julia"

    OdgovoriIzbriši
  2. Slab film, še nižjo oceno si zasluži.
    Kutcher je slabo odigral, še slabši pa je v Personal Effect, je pa res, da je v Buterfly Effect odličen, pa meni je povsem okej v komedijah. Ostalo mu ne gre.

    OdgovoriIzbriši