četrtek, 19. november 2009

The Marc Pease Experience


Naslov: The Marc Pease Experience - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija - Dolžina: 84 min. - Režija: Namik Kabil - Igrajo: Anna Kendrick, Ben Stiller, Jason Schwartzman - imdb

Nisem stoodstoten, ampak mislim da je bilo okoli leta 2002. Na netu se je že začela pojavljati moderna neodvisna scena. Kje drugje, če ne tam. Z malo sreče si lahko mnogokrat naletel na neodkrit biserček in mnogi so prav s pomočjo interneta doživeli svojo zasluženo slavo. No, tistega leta sem odkril tudi tipičnega neodvisneža z naslovom Love Liza. P. S. Hoffman je bil potrt mož, ki je svojo preminulo ženo hotel pozabiti s pomočjo bencinskih hlapov. Lahko bi rekel, da je prav ta film pripomogel k moji ustvaritvi zelo amaterske “vtrgane” strani, ki se je ustvarila pod motom “spregledani filmi – nikoli več”. Režiser filma je bil Jon Gribble. Tisto je bil njegov prvenec, tokrat se je po sedmih letih vrnil s svojim drugim filmom.
OK, ime režiserja je pozitivno. Jason Schwartzman se znajde vedno v zanimivih filmih. In kdo nima rad Bena Stillera? Hja, bila je moja dolžnost, pogledati ta film. Ne glede na oceno na imdb-ju.
Marc Pease je Schwartzman. Pred šestimi leti je bil brez srca. V šolski igri, katero je ustvaril mentor in teaterski guru Ben Stiller, je Schwartzman nastopal kot Pločevinko iz Čarovnika iz Oza. Živci odpovejo, Schwartzman se zjoče, predstava odpade. Šest let pozneje, Stiller še vedno ustvarja isto igro. Marc Pease je sedaj že velik poba. Vozi limuzino in ima svojo vokalno skupino. Hja, limuzina ni njegova, skupina pa vse bolj razpada kot pa ustvarja čudovito kariero, katero je napovedal Stiller. Schwartzman teh spodbudnih besed ne more pozabiti . “Posneli bomo ploščo, kateri bo producent slavni (na šoli) mojster Stiller”, najavi Marc Pease, obenem pa že prodaja hišo svoje babice.
No, tukaj obstaja tudi dekle. Uradno Schwartzmanovo, neuradno Stillerjevo.
Vam povem kako se konča? Ker sem dober človek, vas raje rešim muk. Na premiernem večeru predstave, se novi pločevinko poškoduje (!?). Na igrišče vstopi Marc Pease, si nadene pločevinasti dres in zabije v 90. minuti.

OCENA: 2

1 komentar: