torek, 3. november 2009

My One and Only


Naslov: My One and Only - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 108 min. - Režija: Richard Loncraine - Igrajo: Renée Zellweger, Logan Lerman, Kevin Bacon, Troy Garity - imdb

Jep, takšno je življenje. Ko smo na vrhuncu kiča, klišejev, plastične romance in srečnega konca, ki se lahko zgodi le v Hollywoodu, spoznamo, da tukaj gre za resnično avtobiografijo. George Hamilton sicer ni tako velika zvezda o katerem bi splačalo snemati biografijo, ampak My One and Only je njegova zgodba. Zgodba njegovega otroštva. Njegovega poletja.
Najboljši starš mladega Georga je njihova služkinja. Njegov oče (K. Bacon) je sicer uspešen glasbenik, ampak slab oče. No, mož je še slabši. Kajti njegova žena Renée Zellweger ga zopet ujame “na delu”. Dovolj, se dere Zellwegerca, medtem ko že pakira kovčke. S svojima obema sinoma si nabavi nov Cadillac ter se poda na lov za novim (bogatim) možem. Na road film čez Ameriko, vse tja do Hollywooda.
V tistih časih še niso poznali izraza “samska mati”. Še težje “revna samska mati”. Snubcev ne manjka. Vsi ljubijo “limonin” izraz na obrazu Zellwegerce. Z ljubeznijo pa ona tako ali tako nima težav. Vzame vsakega, ki hoče njo in njene otroke. Pri tem se na svoja “naveličana od neprestane selitve” otroka ne ozira preveč. Idealnega moškega pa ni. Vedno je nekaj. Vedno takrat, ko se na zaslonu že počasi pojavlja napis “in srečno sta živela do konca…”, se izkaže, da izbranec le ni tako perfekten.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar