četrtek, 26. november 2009

Bellamy


Naslov: Bellamy - Leto: 2009 - Država: Francija - Žanr: Drama, Krimi - Dolžina: 90 min. - Režija: Claude Chabrol - Igrajo: Gérard Depardieu, Clovis Cornillac, Jacques Gamblin, Marie Bunel - imdb

Nikoli nisem bil velik ljubitelj Clauda Chabrola. Še najbolj sem se spoprijateljil s filmom La cérémonie, medtem ko njegove klasike, kot so Le boucher ali Que la bête meure, smatram za nekoliko precenjene. Drugačna zgodba je z Gérard Depardieuem. No, on snema do pet filmov na leto. Ni vrag, da bo vsaj eden dober. In če ta kariera traja že desetletja, se nabere kar lepo število dobrih filmov s katerimi se lahko pohvali šarmanten francoz. Zanimivo, tako veliki dve imeni francoskega filma, pa se tokrat srečata prvič. Oba v svoji paradni vlogi. Chabrol kot krimi pripovedovalec, Depardieu kot inšpektor.
Komisar Bellamy je s svojim preiskovalnim delom doživel že toliko, da je o tem celo napisal knjigo. No, tudi tisti največji umi si morajo včasih odpočiti. In ker je Bellamy znana osebnost tudi tam, kamor sta jo s svojo ženo mahnila na počitnice, od počitka ne bo nič. »Mislim, da sem nekoga umoril«, mu pravi skrivnostnež, ki se že tri dni potika okoli Bellamyeve hiše. To pove tako, kot če bi napovedal najbolj napeto kriminalko. Eh, pa je daleč od tega. Najbolj napete so Depardieueve hlače, ko šlata svojo mlajšo ženo. Še posebej zdaj, ko pride na obisk osovraženi in odtujeni pol-bratec. Vse je ostalo je le en velik čvek okoli menjave identitet, prevar zavarovalnic in velikih ljubezni.

OCENA: 2


Ni komentarjev:

Objavite komentar