nedelja, 15. november 2009

Zombieland


Naslov: Zombieland - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama - Dolžina: 88 min. - Režija: Ruben Fleischer - Igrajo: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin - imdb

Če bi delali anketo, kjer bi izbirali najbolj kul filmski lik. Bi poleg Sam Spada ali Danny Zuka bili sigurno zombiji. Nikoli jih ni preveč. Naj bodo tisti počasni - Romerovi ali tisti hitri iz “28-ke”. Zombiji so hecni. Prave face brez fac. Zato ni presenetljivo, da je eden najboljših “zombi” filmov zadnjih let prav komedija. Shaun of the Dead je za svoj finale izbral gostilno – po angleško pač. Njegov “strašljiv” vzornik Dawn of the Dead, se je skril v trgovski center – po ameriško pač. Zombieland je s svojim virusom pokril celotno Ameriko. Amerika je postala USZ – United States of Zombies.
“No, ker so letos popularni luna parki, bomo za naš šoudaun šli pač tja”, ima idejo režiser Ruben Fleischer. Oh ne, že spet ti vrtiljaki, se joče
Jesse Eisenberg, ki nadaljuje tam, kjer je v Adventureland končal. S svojim spiskom preživetja se prebija iz ene strani Amerike na drugo. Columbus go home. Nekje med razbitimi in zapuščenemi avti na avtocesti sreča Woody Harrelsonona alias Tallahassee. Človek je rojen morilec, le da tokrat ne hrepeni po J. Lewis, ampak po Twinkiesih (neka nagravžna ameriška sladka zadeva).
OK, poster razkriva še dve dodatni punčari, kateri sta si verjetno ogledali vse Mametove filme. Sestri sta namreč mojstrici prevar. No, dekleti nista samo ljubiteljici con-filmov, tudi Chevy Chase-a imata radi. “vse kar hočema še doživeti, je zabava v zabaviščnem parku”. Hmm, čudno. Griswoldove poznata, za Bill Muraya pa še nista slišali. Heh, največjo zvezdo filma.
In kaj je letos s temi Ghostbustersi?

OCENA: 4

Ni komentarjev:

Objavite komentar