četrtek, 19. november 2009

The Maiden Heist


Naslov: The Maiden Heist - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Krimi - Dolžina: 89 min. - Režija: Peter Hewitt - Igrajo: William H. Macy, an Freeman, Christopher Walken, Marcia Gay Harden - imdb

Težko se odrečeš filmu, kjer igra vsaj eden od trojice Christopher Walken, Morgan Freeman ali William H. Macy. Vsi trije skupaj v enem filmu… hmm, lahko gre sploh kaj narobe? Lahko, če so ambicije premajhne. Če je film mišljen le kot lahkotna zabava. Če se ne jemlje preveč resno in zgleda bolj kot šolsko srečanje starih prijateljev, ki namesto dobrega scenarija uporabljajo raje svoje izkušnje in znanje improvizacij. Tudi režiser Peter Hewitt (Bill & Ted's Bogus Journey, The Borrowers, Garfield) se je zavedal svojega položaja - “edino kar mi je ostalo, so trije vrhunski igralci, zato ne bo nobenega kadra brez njih”.
Vsi trije so čuvaji v neki umetniški galeriji. Vsak ljubi svoje delo in vsak ljubi “svojo” umetnino. V vseh teh letih službe, so do določenih del navezali posebna čustva. Strast in obsesijo. Walken in Freeman sta zaljubljena v določeni sliki, Macy v skulpturo nagega moškega. Hja, manjka le še Mr. Bean in njegova Whistlerjeva mati. Tako kot Beanova slika, se tudi tukaj umetnine selijo. Za vedno in to na Dansko. V državo, kjer se uporablja zelo kompliciran jezik – zato selitev za slikami odpade. Tik pred penzijo hočejo možje zaživeti. Še zadnjič okusiti strast življenja in pozabiti na domače probleme z ženo, ki tečnari o dopustu na Floridi. Kot starčki v Going in Style, kateri se na stara leta odločijo oropati banko. No, tukaj ne bo banka ampak te tri umetnine, katere so našim varnostnikom tako prirasle k srcu. Potreben bo le The Perfect Plan.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar