sreda, 18. november 2009

Fengkuang de saiche


Naslov: Fengkuang de saiche (Crazy Racer) - Leto: 2009 - Država: Kitajska - Žanr: Krimi, Komedija, Akcija - Dolžina: 99 min. - Režija: Ning Hao - Igrajo: Lifan Dong, Bo Huang, Kong Jiu, Jack Kao - imdb

Prvo je posnel svoj Lock, Stock & Two Smoking Barrels, zdaj je na vrsti Snatch. Ne, ne govorim o Guy Ritchieu. Govora je o njegovem bratrancu iz Kitajske. Ning Hao je na sebe opozoril že z njegovim prejšnjim filmom Fengkuang de shitou in si prav takrat prislužil to povezavo z angleškim režiserjem. Šlo je za velik hit. Logično, Ning Hao je uporabil zmagovito formulo – poveži različne zgodbe bizarnih in otkačenih (ter predvsem nerodnih in norih) likov, dodaj veliko slapstick situacij, nekaj kriminala, nekaj prekupčevanja ter ogromno naklučij. “Hja, če je uspelo enkrat, bo tudi še drugič”, si reče režiser ter posname tokrat še večjo uspešnico Fengkuang de saiche. Kot lahko vidite, zopet je “Fengkuang” oziroma – noro.
Imamo tri začetne pozicije:
- biciklista, ki po dirki nasede s požirkom reklamnega napitka. Logično, test je na koncu pozitiven. Sledi infarkt trenerja, prepoved tekmovanja in skok leto dni naprej.
- mafijce, ki po neuspelem dilu z belim prahom začnejo iskati svojo pravico (beri - robo).
- naveličanega moža, ki najame zelo izkušena in profesionalna morilca (pridevniki bi morali biti v navedkih), katera naj bi pospravila njegovo ženo.
OK, to so začetne točke. Kako se potem stvari začnejo odvijati vam ne bom izdajal. Bilo bi škoda filma. Lahko pa si že mislite…
Bilo je kar nekaj zamer na očitno plagiatorstvo Ritchiejevih filmov. Dejstva, katerega Ning Hao niti ne zanika. Prav ima. S tem hoče povedati: “Heh, vsaj nekdo, ki snema Guy Ritchie filme!”

OCENA: +4

Ni komentarjev:

Objavite komentar