petek, 20. november 2009

World's Greatest Dad


Naslov:
World's Greatest Dad - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 99 min. - Režija: Bobcat Goldthwait - Igrajo: Robin Williams, Alexie Gilmore, Daryl Sabara, Michael Thomas Moore -
imdb

Priznajte. Ko ste slišali ta naslov v katerem velja Robin Williams kot “Najboljši očka na svetu”, ste sigurno pomislili – “Khmm.., Najboljši očka v najslabšem filmu na svetu?”. Kot prvo, World’s Greatest Dad ni tipična “Williams” družinska komedija. Ni niti tipična “High-School” komedija (za vse tiste, ki ste si privoščili trailer). World's Greatest Dad je "Sundance" film.
Film je prvi primer odvisnika od internet porna. Odvisen je Kyle, 15-letni sin Williamsa. Za Kyla velja le vagina. Vse ostalo je “pedersko”. Tako sošolci, glasba kot njegov foter Williams, ki uči na šoli kamor zahaja tudi njegov sin. Williams je tudi pisatelj. Napisanih knjig: 5, objavljenih: 0. O svojem sinu še ni pisal. Drkanje, pička, fukanje… le to so besede, ki jih sliši najboljši očka od svojega najslabšega sina. Jep, Kyle – velik bedak. Celih 45 minut. Verjetno smo morali biti olajšani, ko se Kylu zgodi nesreča. Tiste vrste nesreča, kot sta jo doživela tudi pevec od INXS in eden izmed bratov Carradine. Recimo temu nenamerno obešanje pri domači nalogi.
No, takrat se na žalost konča tudi komičen del filma. Seveda, pomisli Williams. Umetnik je znan komaj po smrti. Nesrečo prikaže kot samomor, ob tem pa nastavi še poslovilno pismo. Logično, Williams je odličen pisatelj, kateremu je manjkala le publika. Lažni dnevnik, katerega spiše pod “Kyle” psevdonimom, postane v hipu pomembnejši od dnevnikov Anne Frank. Popularnejši od Hitlerjevega dnevnika, kateri se je na koncu prav tako izkazal kot falsifikat.
Režiser Bobcat Goldthwait si je na koncu dovolil še eno podlost. Pazi to – minutni počasni posnetek končne odrešitve v ozadju pa David Bowie glasba. Ne, ne… ne izkoriščajte mojstrovin, katere morajo polepševati ne-mojstrovin.

OCENA: -3

Ni komentarjev:

Objavite komentar