torek, 17. november 2009

Jal aljido mothamyeonseo


Naslov: Jal aljido mothamyeonseo (Like You Know It All) - Leto: 2009 - Država: Južna koreja - Žanr: Drama - Dolžina: 126 min. - Režija: Sang-soo Hong - Igrajo: Kim Tae-woo, Go Hyun-jung, Uhm Ji-won, Kong Hyeong-jin, Jeong Yu-mi - imdb

“Kaj je on znana osebnost?”
“Eh, kurac znana!”
“No…, zadnjič sem ga videl na televiziji, ko je pobral neko mednarodno filmsko nagrado…”
Ko režiserji snemajo filme o režiserjih, pri tem pa so si sumljivo podobni s svojim likom, se vedno porajajo vprašanja – gledamo avtobiografijo? Koliko lastnih izkušenj režiserja je v tej zgodbi? Če že, zakaj se je naredil takšnega cepca…?
Režiser Sang-soo Hong sigurno ima smisel za samoironijo. Kot Woody Allen in skoraj vsi njegovi liki, ki nas vedno znova spominjajo na njega. Pa je Allen tudi v resnici fobični nevrotik, obseden z dejstvom, da je Jud?
Hongov alter-egu z imenom Ku Gyung-nam je priznani režiser. S svojimi art filmi ima svojo publiko, kateri pa tako ne razumejo njegovih sporočil. Logično, bogataš zato ravno ni. Hja, tudi naš korejski prijatelj je bolj filozof kot režiser, kot to opaža ena izmed študentk. Kot član žirije je povabljen na majhen filmski festival, kjer naj bi si v naslednjih dneh ogledal nekaj filmov. Bolj kot na filme, se Ku veseli na srečanja s starimi sošolci, znanci in ostalimi režiserji. Ob vsem tem nikoli ne manjka alkohol. Tako Ku pristane iz ene absurdne situacije v drugo. Filmi pa trpijo. Ko si končno uspe pogledati vsaj enega, revež zraven zaspi. Ravno takrat, ko se je tudi meni začelo že malce dremati. Heh, zopet ena tistih ironičnih.
V dobrih dveh urah brez dogajanja, v tempu hitrem kot avto, ki se pelje čez ležečega policaja, je seveda težko ostati buden. No, meni je uspelo. Tako sem celo uspel ujeti še nekaj romantike.

OCENA: +2

Ni komentarjev:

Objavite komentar