torek, 24. november 2009

Jennifer's Body


Naslov: Jennifer's Body - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Komedija, Grozljivka - Dolžina: 102 min. - Režija: Karyn Kusama - Igrajo: Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons, Adam Brody - imdb

Še zdaj ne vem, kaj je najbolj vplivalo na tako veliko pričakovanja filma? Scenaristka ali igralka? Spomnim se leto dni nazaj: “uf, dobri filmi 2009? Avatar, novi film Scorsesa in P. Jacksona, Watchmen, Public Enemies…, pa Jennifer's Body!?” Tako se je po forumih debatiralo. Se spomnim, kako sem tuhtal. Jennifer's Body, kaj je to? Neki teaser plakat je že obstajal in ta mi ni povedal nič. Režiserka Katyn Kusama je sicer že posnela Sundance zmagovalca – Girlfight, ampak to ni mogel biti razlog. Šele ko se je pojavil novi del Transformersov in ko se je Megan Fox začela pojavljati na vsaki naslovnici, se mi je vsaj malo posvetilo. Prepoznal sem dekle na plakatu. Novo Hollywood seks-boginjo, naslednico Jessice Alba iz Sin City časov.
Malo pred ogledom filma, sem skapiral še drugo znamenitost. Diablo Cody, scenaristka tega filma je oskarjevka. Popularnost ji ni prinesel le film Juno, ampak dejstvo, da je nekoč bila kurva (ali nekaj takšnega). Imamo torej dve seks-boginji naenkrat. No, o tem pa se lahko govori že leto dni naprej.
Jennifer in Needy sta najboljši prijateljici. Sestri iz peskovnika. Živita v simbiozi. Jennifer je poleg očalarke Needy veliko lepša. Jasno, oboževalcev zato ne primanjkuje. Oboževalce, ki odpadejo pri Jennifer, dobi Needy. Tako imata obe nekaj od skupnega prijateljstva. Po obisku nekega koncerta, kjer gre vse narobe, se Jennifer ne vrne več ista. Postala je lačni demon. Krvoločna kot vesoljci iz Faculty, prebrisana kot
Winona Ryder v Heathers in potrebna krvi kot vampirji iz Buffy serije. Logično, če hoče ostati najlepša na šoli, so potrebne žrtve. Drugače grozi zaton v povprečje, na “Needy” položaj. To pa nikakor ni vloga za Megan Fox.

OCENA: 3

1 komentar: