nedelja, 29. november 2009

Gamer


Naslov: Gamer - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Akcija - Dolžina: 95 min. - Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor - Igrajo: Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick - imdb

Dajte no, dečki! Ne se zafrkavati. Tokrat ste šli absolutno predaleč. Ne imejte nas za norca, predvsem pa se ne norčujte iz filmov. Malo rešpekta prosim. Vsak slab film ima vsaj nekaj dobrega. Vaš film, ki pa je povrh vsega še namerno “slab”, ne prinaša ničesar dobrega. Prinese le eno veliko vprašanje: “zakaj bi se kdo odločil posneti najslabši film vseh časov?”
OK, s Trashom se da zaslužiti. To tvorca Cranka že vesta. Prav zaradi tega bomo sedaj priča vsakoletnemu novemu nadaljevanju. Kot Žaga. Iz leta v leto slabše. No, ko se dvojec Mark Neveldine in Brian Taylor ne bo odločil za nadaljevanje, bomo dobili pač Gamera. Prvo-osebno streljačino. Igrico, ki ima toliko zgodbe kot Serious Sam ter se ponaša z grafiko iz prvega Unreal dela.
Gerald Butler je obsojenec. Dosmrtna zaradi umora. Na srečo se je našel novi Bill Gates, novi ameriški alfa in omega, računalniški genij, ki ima za ponuditi več kot sam predsednik. Ponuja rešitev, kako bi se lahko na umor pozabilo. “Potrebno bo ubiti 300 ljudi, pa boš svoboden”, se važi Dexterjeva faca, ki se propagandno pojavlja na vsakem koraku. V realni online igri, gledani bolj od Kmetije, se je potrebno boriti za preživetje. Saj vemo, kot že v mnogih filmih (beri - The Tournament). No, tukaj Butler, ki je “zunaj” popularen kot Truman in ki se o svoji popularnosti zaveda toliko kot Jim Carrey, o svoji usodi ne odloča sam. Pomaga mu roka. Roka na miški razvajenega, bogataškega najstnika, ki si je svoj lik Butlerja kupil ter ga sedaj vodi skozi ogenj na poti do “varne točke”.
Je potrebno še sploh omeniti, da je Butler nedolžen? Da je na poti do svoje manekenske žene in hčerke? Da mu pomagajo Cyber punkerji (raperi), katere nočejo postati web sužnji? Mislim, da vam je to bilo jasno že takrat, ko sem omenil “najslabši film vseh časov”.

OCENA: +1

1 komentar:

  1. Lahko pa preveriš in ugotoviš, da gre še slabše od Law Abiding Citizen...

    OdgovoriIzbriši