torek, 3. november 2009

Männerherzen


Naslov: Männerherzen - Leto: 2009 - Država: Nemčija - Žanr: Komedija, Romantični - Dolžina: 107 min. - Režija: Simon Verhoeven - Igrajo: Florian David Fitz, Nadja Uhl, Maxim Mehmet, Christian Ulmen, Til Schweiger, Wotan Wilke Möhring - imdb

Kaj je vzrok velika uspeha filma v Nemčiji? Večna vprašanja o ljubezni, razmerju in moškem, kot osebi z lokom in puščico v roki ali večni mačo Til Schweiger, največja zvezda nemškega pop kina? Po ogledu trailerja so bili pri gledalcih obeti na Keinohrhasen 2 (Schweigerjev zadnji romantični hit) + še dodatni štirje „izgubljeni med žensko“ moški. In prav to so gledalci dobili. Predfilm. Režiser Simon Verhoeven je v svojem drugem filmu ta trailer raztegnil na uro in pol. Priča smo ljubezenskem videospotu. Neštetim kratkim skečem, ki nam hočejo prikazati nemoč moškega nad žensko prevlado. Film za ženske, ki bi rade razumele svojega fanta oz. moža.
Center dogajanja je fitnes klub, kamor zahaja tudi naših pet junakov. Na prvi pogled, so si fantje čisto nasprotje, pa vendar imajo vsi nekaj skupnega – ženska. Predvsem težave z žensko. Kot že rečeno, imamo Schweigerja (1), ki kot v vsakem filmu, podre vsako žensko. Ker pa ima Til v resničnem življenju ogromno otrok, se začne tudi tukaj, kot v vsakem njegovem filmu, spraševati o smislu mnogih afer. Ex-MTV Ulmen (2) bi rad babo preko interneta. Ker to ne klapa, se zguba spravi na prodajalko pasje hrane. No, ta ZOO prodajalka doma nima Rockyja, čeprav njen bivši ded (3) ni daleč od tega. Potem sta tu še prijatelja Philip (4) in Niklas (5). Oba bosta v kratkem odrasla. Prvi dobi “veselo” novico, da bo kmalu postal očka, drugi bo v kratkem povedal “veselo” besedo DA. Oba pa bi rada ostala še majhna.
Grdo bi bilo od mene, če bi vam kot dobro, zmenkarijsko ensemle romantiko, namesto tega filma predlagal raje Love Actually. Nekateri pač ne marate Hugh Granta. Lepo pa bilo, če bi namesto angleškega božička, predlagal raje nizozemski Alles is liefde. Še posebej zdaj, ko so prazniki pred vrati.

OCENA: 2

Ni komentarjev:

Objavite komentar