nedelja, 3. januar 2010

Yang Yang


Naslov: Yang Yang - Leto: 2009 - Država: Tajvan - Žanr: Romantični, Drama - Dolžina: 112 min. - Režija: Yu-Chieh Cheng - Igrajo: Yung-yung Chang, Bryant Chang, Chien-wei Huang, Khan Lee - imdb

Pri Yang Yang nikoli ne veš v katero smer bo film zašel. Začne se kot družinska drama – iz dveh družin nastane ena, iz dveh prijateljic nastaneta sestri… Nadaljuje se športno – obe sestri se ukvarjata s tekom. Trener je njun oče. “Jaz sem tvoj novi oče, ampak ti me še vedno kliče trener”, pravi možakar mlademu dekletu, evro-azijskega izgleda. No, tudi športnice imajo čustva in tako dekle zaluta s fantom svoje sestre. Jep, smo že pri romantičnem žanru. Logično, familijsko prijateljstvo je tako uničeno.
Novi sestri se Yang Yang (tako jo kličejo) že zameri, sedaj je na vrsti novi oče. Po zmagi pri teku, se Yang Yang skupaj z očetom ni veliko veselila – “uporaba nedovoljenih sredstev”. Evo, pa je šla družinska in športna drama.
Ker Yang Yang nima tako spotegnjene face kot ostale Tajvanke, ji njen novi agent zrihta delo manekenke in igralke. Aha, smo že pri “biografiji” (prihajajoče) medijske zvezde.
Nekdo bi pomislil na pretiravanje, ampak Cheng Yu-Chiehu uspeva. Z ročno-vodeno kamero, katero dobesedno pritisne na obraz igralca, spominja na gala trenutke Godarda in ostale iz francoskega novega vala. Ali pa gre za “val”, ki po novem prihaja iz Tajvana?

OCENA: +3

Ni komentarjev:

Objavite komentar