ponedeljek, 25. januar 2010

Adam


Naslov: Adam - Leto: 2009 - Država: ZDA - Žanr: Drama, Komedija, Romantični- Dolžina: 99 min. - Režija: Max Mayer - Igrajo: Hugh Dancy, Rose Byrne, Frankie Faison, Mark Linn-Baker, Amy Irving, Peter Gallagher - imdb

“Kaj pa je s tem mladeničem?” - “Ima lažjo obliko avtizma, imenovano Aspergerjerjev sindrom.” - “Kaj to pomeni?” - “Večino časa je (skoraj) normalen, a včasih se mu vtrga….”
Ali kot v Adamovem primeru – ironija, sarkazem, cinizem ali normalen pogovor – za njega vse isto. Zato se Adam pri pogovorih ne ozira na vljudnost ali diskretnost, pri tem pa mu je gledanje v oči sogovornika težje, kot opazovanje in razumevanje ozvezdja.
Njegova nova soseda je Beth, ki je od svoje ex-veze še vedno dovolj labilna ter ranljiva, da v Adamu vidi dovolj zanimivo osebo za prijateljstvo. Logično, ko je nekdo drugačen ali bolan, se ti človek zasmili. Včasih do te mere, da se v človeka, ki te s svojo nedolžnostjo fascinira, tudi zaljubiš. Sicer jo oče opozarja – “na njega boš vedno pazila, kot na kakšnega otroka…” Kar je sicer logično – Beth je namreč vzgojiteljica.
Romantična komedija, ki pa s koncem naznani, da je vsaj “neodvisna” romantična komedija. Problem filma je le v tem – “avtizem” je svoj žanr filma, kateri pa se vedno mora primerjati s Rain Man-om. Hja, takrat pa vsak pogrne…

OCENA: 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar