sobota, 2. januar 2010

Charlie & Boots


Naslov: Charlie & Boots - Leto: 2009 - Država: Avstralija - Žanr: Komedija, Drama - Dolžina: 101 min. - Režija: Dean Murphy - Igrajo: Paul Hogan, Morgan Griffin, Shane Jacobson - imdb

Ko se združita dve ikoni avstralskega komičnega filma - Crocodile Dundee (Paul Hogan) in Kenny (Shane Jacobsen), pričakuješ vsaj par nasmeškov na obrazu gledalca. Bil je samo eden – takrat, ko so se na ekranu pojavili končni napisi.
Jep, Charlie & Boots je smešen toliko, kot tretji del Dundeeja. Ali drugače rečeno, Charlie & Boots je neuradni četrti del te popularne frančize, ki se začne s pogrebom Linde Kozlowski.
Tokrat Hogan uporablja svojo pravo ime – Charlie. Boots je ime njegovemu sinu, katerega sta s pokojno ženo morala spočeti tam v New Yorku. Boots, ki ima nekaj neporavnanih računov s svojim očetom, ne more opazovati svojega očeta pri samotnem žalovanju v temi. Spakira kovčke in pospravi očeta v avtu - “stari, pridi greva lovit krokodile (ribe) na drugi konec Avstralije”.
Pri road filmih, ki se začnejo s fabulo - “dva “tujca” postaneta komaj po dolgi avanturistični poti najboljša prijatelja” se končajo vedno na cilju. Ampak zaželeni cilj je vedno polovica poti. Jep, filmi nam nikoli ne pokažejo, da se dva trenutno neločljiva buddyja itak zopet sporečeta na poti nazaj domov.

OCENA: 2

2 komentarja: