nedelja, 31. januar 2010

Trailer Park Boys: Countdown to Liquor Day


Naslov:
Trailer Park Boys: Countdown to Liquor Day - Leto: 2009 - Država: Kanada - Žanr: Komedija - Dolžina: 102 min. - Režija: Mike Clattenburg - Igrajo: Robb Wells, John Paul Tremblay, Mike Smith, Patrick Roach, John Dunsworth - imdb

Zgodovina Trailer Park Boysov sega tja v leto 1999, ko je Mike Clattenburg prenesel svojo idejo v kratki, črno-beli film. Ideja o treh zgubah, ki hočejo vedno na najlažji način obogateti (s kriminalom), pri tem pa uživati v svoji travi, je prepričala tudi neke veljake, ki so večnem neuspehu trojice, našli zmagovito formulo za serijo.
Imeli so prav. Serija je v Kanadi doživela neverjeten uspeh, zato je sledilo kar osem sezon. Logično, like kot so živčni Ricky ali pa huronsko smešni Bubbles, so gledalci v hipu vzljubili. Čeprav so igrali “negativce”. No, tista “dobra” - upravnik (ex-policist) kampa prikolic in njegov verni spremljevalec “brez-majice” Randy, sta še večja šelebajzara.
V stilu mockumentarca, so se dogodivščine treh prijateljev vedno končale isto – z zaporom. Sam te serije nisem poznal. No, vse do prvega filma, ki ga je Clattenburg pognal nekaj let nazaj. Za gledalca, ki se je takrat prvič spoznal liki je bil uvod v dogajanje enostaven. Pri tem si je Clattenburg vzel čas, ter na drobno predstavil vsakega izmed svojih herojev.
Če začnete komaj sedaj spoznavati te odbitke, je ogled prvega filma obvezen, kajti tokrat predstavitev ali uvod odpade. Manjka zgodovina odnosov med večnimi petelini. No, meni je manjkalo še nekaj. Predvsem izvirnega humorja, ki sem ga bil deležen v prvem filmu. Nobenih presenečenj. Priporočam le najbolj zagretim ljubiteljem serije. Za vse ostale je tu prvi film.

OCENA: -3

2 komentarja:

  1. Mimogrede, naj mi bo na tem mestu dovoljeno napisati svojo prvo in edino filmsko recenzijo:

    AVATAR - Kakšen kup sranja! :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej, daj ne jebi... zbijaš mi neučakano veselje na film leta

    OdgovoriIzbriši